Kuopion Polut

Korkeat mäet ja kaupunkia ympäröivä Kallavesi tekevät Kuopion polkujuoksureiteistä poikkeuksellisen hienoja. Puijon ja Neulamäen suojelluissa ikimetsissä polkujuoksija on kuin kotonaan.

PUIJO (katso kartta)

Merkityt luontopolut ovat turvallinen tapa tutustua polkujuoksuun. Puijon laelta lähtee punaisella merkitty Konttilan kierros (2 km) sekä sinisellä merkitty Puijon polku (2 km), joka kulkee kokonaan suojelumetsässä. 

Lisäksi Ala-Antikkalasta tai Konttilasta voi lähteä vihreällä merkatulle Kokonmäen kierrokselle, joka on myös kahden kilometrin mittainen.

NEULAMÄKI (katso kartta)

Neulamäen poluilla parhaat lähtöpaikat ovat Kolmisopen lammen parkkipaikka tai Neulamäen urheilukenttä. Neulamäen kierto (5 km) kulkee Vuorilammen ja Suuren Neulamäen näköalapaikan kautta, ja Vanhan metsän polku (4 km) kiertelee myös vanhan metsän suojelualueella.

Reittejä yhdistää punaisella merkitty Pikkukierto (2 km).

MUITA POLKUJA

Kuopion alueella on paljon muitakin polkuja mutta ilman reittimerkkejä. Puijonsarven laavulta lähtee polkuja moneen suuntaan, ja Jynkänvuoren maisemat ovat myös kokemisen arvoiset. Siilinjärven puolella kannattaa käydä Patakukkulalla, joka on lähiseudun ainoa harjumaasto syvine suppineen.