Tutustu meihin

Olemme polkujuoksuseura, jonka tavoitteena on edistää polkujuoksua ja madaltaa kynnystä lähteä metsäpoluille ja luontoon liikkumaan. Tarjoamme jäsenillemme polkujuoksu- ja luontoelämyksiä yhdessä liikkuen. Järjestämme jäsenille toimintaa ympäri vuoden. Aktiivisin toiminta on sulan maan aikana toukokuusta lokakuun loppuun saakka.
Kannustamme jäseniemme osallistumaan aktiivisesti eri polkujuoksutapahtumiin.

Toimintaamme sisältyy säännölliset maanantain viikkolenkit, jotka ovat matalan kynnyksen ohjattuja lenkkejä ja tarkoitettu kaikille lajiin pariinkin tutustuville. Lisäksi järjestämme viikonloppuisin lenkkejä jo pidempään lajia harrastaneille. Järjestämme myös kaksi polkujuoksutapahtumaa Kuopiossa, Tahko Trailin kesäkuussa ja Puijo Trailin elokuussa.

Tervetuloa mukaan meidän mahti-jengiin!
Seuraa meitä myös somessa: Puijon Mahti facebook ja instagram.

Yhteydenotot: puheenjohtaja@puijonmahti.fi

Ota yhteyttä

Viikkolenkkien ohjaajat

Saara Grönholm▼

Elämäntapakilpakuntoilija, joka janoaa juoksuelämyksiä poluilta. Lähimetsänä itse Puijo, jonne veri vetää säännöllisesti. Puijon väkevät ylämäet ja loputtoman pitkät portaat ovat pelkkää hunajaa Saaralle, joka nauttii haastaessaan itseään kunnolla. Taustalla on kymmenkunta maantiemaratonia, Tahkon porraskisan mestaruus 2017, Perun Andeilla Vallunarajun (5686 m) huiputus ja kirsikkana kakussa yksi täydenmatkan triathlon. Näillä eväillä ja urheilupsykologin koulutuksella on harjoitetettu myös piinkestävä psyykkinen kunto, joka ei anna tuumaakaan periksi kisatilanteessa. Epäonnistumista Saara treenaa aktiivisesti iltarasteilla.

Jouko Turunen▼

Jouko Turunen, 49v. ”Freerider” joka nauttii vapaudesta liikkua luonnossa myös paikoissa, minne pitää polku itse tampata. Monipuolinen lajikirjo mäkihypystä telemark-hiihdon kautta salibandyyn, maastopyöräilyyn ja suunnistukseen ovat opettaneet paljon. Kuopion polkukarttaan tutustuminen alkoi 80-luvun alussa ensimmäisen maastopyörän myötä. Siitä saakka hän on käyttänyt polkuja niin maastopyörällä (1 tai 2 pyöräisellä), polkujuosten kuin suunnistaenkin. Tuttuja polkuja siis riittää ja suosikki reitit löytyvät Neulamäestä ja Jynkänvuorelta. Analyyttisyys ja pohdiskelu siitä miten ”liikkuminen” toimii johtaa uusiin kokemuksiin ja sisäinen valmentaja haluaa jakaa näitä kokemuksia. Joke malttaa myös pysähtyä ihmettelemään ja ihailemaan luonnonihmeitä.

Satu Paasonen▼

Satu Paasonen, Luontorakas elämysjuoksija, jonka hymy ei hevillä hyydy. Satun vahvuutena on viipyä pitkään poluilla nauttien matkan teosta ja luonnon kauneudesta. Kertaalleen Satu on taivaltanut Nuuksion poluilla 70 kilometrin ultramatkan, joka on yksi mieleenpainuvimmista elämyksistä. Satulla on erityinen taito kannustaa toisiakin uskomaan itseensä ja menemään kohti omia unelmiaan, yksi askel on aina eteenpäin. Satu kirjoittaa endorfiinihuuruisia juoksutunnelmia myös blogiin, joka löytyy sivuilta juoksuaskeleet.blogspot.fi.

Hannu Airila▼

Hannu on suunnistaja, joka viihtyy poluilla kesät ja talvet niin valoisassa kuin pimeässäkin. “Nautin etenkin kovista polkutreeneistä sekä pitkistä yhteislenkeistä, joiden aikana ehtii puida kaikki ajankohtaiset aiheet. Polkujuoksussa on parasta se, että polkuja pitkin pääsee paikkoihin, joita ei muuten näe Erityisvahvuutenani on suuntavaisto: En ehkä tiedä missä olen, mutta tiedän mihin suuntaan olen menossa.”

Niina Hillman▼

Niina Hillman, 28 v. Kuntojuoksija, joka haluaa innostaa muitakin nauttimaan juoksusta. Erityisesti niitä, jotka aloittelevat juoksuharrastustaan. Aiemmin viihdyin hiihtoladuilla numerolapun kanssa, nykyisin tykkään haastaa itseäni erilaisissa kestävyyslajeissa numerolapulla tai ilman. Liikuntalääketieteen ja urheiluravitemuksen opiskelu pitävät liikuntahommat mielessä myös vapaa-ajan ulkopuolella.

Tero Mäkinen▼

Tero Mäkinen, 53v, elämäntapaliikkuja, jolle kilpailu ei ole enää tärkeintä. Poluilla juokseminen on tapa päästä pois työasioista ja ylläpitää kuntoa. Hienointa on juosta avotunturissa ilman kiirettä. Koirien kanssa liikkuminen ja juokseminen on myös tärkeä asia. Käyhän kurkkaamassa Teron tiimin toiminnan päivityksiä facesta: Tiimi Mäkinen.

Niina Kilpeläinen▼

Niina Kilpeläinen, aktiivinen liikunnanharrastaja, joka syttyy erityisesti kestävyyttä vaativista lajeista. Vahvuutena on nauttia lenkeistä ja liikunnasta päivästä toiseen. Innostus polkujuoksuun ja metsässä lenkkeilyyn on alkanut ensimmäisen koiran hankinnasta noin 15 vuotta sitten. Sen jälkeen olen enemmän tai vähemmän taivaltanut niin Kuopion kuin Lapin polkuja sekä tutustunut eri kansallispuistojen tarjontaan. Teen myös töitä liikunnan parissa, joten erityisosaamistani voisi olla erityisesti lasten ja nuorten liikunnanohjaaminen. Kuopiossa tutuimmat maastot löytyvät Puijon ympäristöstä sekä Neulamäestä.